Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Списуємо дебіторку за наданими послугами бюджетній установі: що з ПДВ

21 грудня 2019, 08:30
353
0
Реклама

ДПС розглянула випадок, коли платник ПДВ надав бюджетній установі послуги, але так і не отримав оплату цих послуг. Потім було вирішено списати таку дебіторську заборгованість.

Платники податку, які постачають товари/послуги бюджетним установам з оплатою за рахунок бюджетних коштів, визнають податкові зобов'язання з ПДВ за касовим методом:

- на дату зарахування (отримання) коштів на банківський рахунок (у касу) платника податку

або

- на дату отримання інших видів компенсації.

Дебіторська заборгованість, яка виникла у таких платників податку за операціями з постачання товарів/послуг, може бути списана після закінчення строку позовної давності за такою заборгованістю та після вжиття необхідних заходів щодо її стягнення.

Таке списання дебіторської заборгованості з метою оподаткування ПДВ вважається іншим видом компенсації вартості поставлених товарів (послуг).

Отже, платник податку, який застосовує касовий метод, на дату списання простроченої дебіторської заборгованості за поставлені та не оплачені товари (послуги) повинен нарахувати податкові зобов'язання з ПДВ за операціями з постачання таких товарів (послуг).

Джерело: ІПК ДПСУ від 17.12.2019 р. № 1930/6/99-00-07-03-02-15/ІПК

Про податкові наслідки списання дебіторської заборгованості в загальних випадках читайте в статтях сервісу "Інтерактивна бухгалтерія":

- "Списання грошової безнадійної дебіторської заборгованості: облік й оподаткування";

- "Списання товарної безнадійної дебіторської заборгованості: облік й оподаткування".

Для отримання доступу до матеріалів сервісу "Інтерактивна бухгалтерія" скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом до сервісу.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини