Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Допомогу по безробіттю підвищують для окремих категорій осіб

11 квітня 2020, 10:00
2705
3
Реклама

Правління Фонду соцстрахування на випадок безробіття прийняло рішення підвищити мінімальний розмір допомоги на випадок безробіття для певних категорій осіб. Інформацію поширила Федерація роботодавців України.

Збільшений із 650 грн до 1000 грн на місяць розмір виплати на період карантину та додаткового протягом 1 місяця після його завершення. Його отримають:

- особи, які протягом 12 місяців, що передували реєстрації особи як безробітної, мають страховий стаж менше 6 місяців або звільнені з останнього місця роботи з окремих підстав КЗпП;

- молодь, яка закінчила або припинила навчання у закладах загальної середньої, професійної (професійно-технічної), фахової передвищої та вищої освіти, звільнилася із строкової військової або альтернативної (невійськової) служби і яка потребує сприяння у працевлаштуванні на перше робоче місце;

- внутрішньо переміщених осіб, які не мають документів, необхідних для надання статусу безробітного.

Також представники сторони роботодавців в Фонді на випадок безробіття наголосили, що потрібно й надалі опрацьовувати питання, яке стосується здійснення виплати допомоги по частковому безробіттю для роботодавців.Також необхідно збільшувати суму коштів на цей напрям в умовах введеного карантину.

Федерація роботодавців України продовжує працювати з МЕРТ над підготовкою законодавчих змін для реалізації й фінансування допомоги по частковому безробіттю, в тому числі над Порядком надання допомоги по частковому безробіттю.

Про те, як роботодавцю отримати допомогу від держави у разі скорочення часу роботи працівників, читайте за посиланням.

Бухгалтер завжди має бути в контексті останніх нововведень, тому важливо тримати руку на інформаційному пульсі, особливо в режимі карантину. Залишатися в професійному полі зору допоможе Антикризовий пакет інформаційно-аналітичних продуктів від ЛІГА:ЗАКОН. Замовити.

Всі ази неоплачуваної відпустки у статті "Неоплачувана відпустка на час карантину від А до Я".

Алгоритм реєстрації у службі зайнятості онлайн під час карантину читайте тут.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини