Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чи може позбавлений сільгоспдотації складати РК до ПН з кодом "2"

27 квітня 2020, 08:50
144
0
Реклама

ДПС роз'яснила, чи можна складати розрахунок коригування до податкової накладної, складеної платником ПДВ - отримувачем бюджетної сільгоспдотації, після його виключення з Реєстру отримувачів бюджетної дотації (далі - Реєстр).

Так, на операції з постачання власновироблених товарів, отриманих за результатами видів діяльності, визначених п. 161.3 Закону № 1877, платники ПДВ, включені до Реєстру, складають окремі податкові накладні. У другій частині порядкового номера таких податкових накладних зазначають код "2".

Водночас, якщо після виключення платника з Реєстру виникають підстави, визначені п. 192.1 ПКУ, такий платник податку складає розрахунок коригування та здійснює його реєстрацію в ЄРПН. Причому у другій частині порядкового номера такого розрахунку коригування також потрібно вказати код "2".

Джерело: роз'яснення ДПС із категорії 101.22 розділу "Запитання - відповіді з Бази знань" ЗІР (zir.tax.gov.ua)

З порядком та зразками заповнення податкових накладних можна ознайомитися в статті "Нова податкова накладна в зразках" сучасного медіа для бухгалтерів "Інтербух" - скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини