Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Коронавірус офіційно визнано професійним захворюванням, але не для всіх

19 травня 2020, 18:45
2727
0
Реклама

Уряд 13 травня ухвалив рішення про доповнення переліку професійних захворювань, які можуть отримати медичні працівники внаслідок своєї професійної діяльності, коронавірусною хворобою COVID-19. Про це інформує Урядовий портал.

Таке рішення посилить захист прав та інтересів медичних та інших працівників, які безпосередньо задіяні у ліквідації епідемії та лікуванні пацієнтів із захворюванням на коронавірус.

Крім того, Міністерство охорони здоров'я отримало повноваження визначати перелік професій та посад таких працівників, аналогічно тому, як МОЗ визначив перелік медпрацівників, яким встановлюється доплата за роботу з коронавірусом (Наказ № 768).

До професійних захворювань належать ті, які виникли внаслідок професійної діяльності працюючого та зумовлені виключно або переважно впливом шкідливих речовин, певних видів робіт та інших факторів, пов'язаних з роботою, однократного впливу на працівника шкідливих факторів фізичного, біологічного та хімічного характеру. Існуючий перелік профзахворювань містить близько 100 найменувань, в т.ч. і такі інфекційні хвороби, як туберкульоз, гепатити, СНІД.

Про порядок дій роботодавця у разі профзахворювання працівника або нещасного випадку на виробницві детально розповідає матеріал сучасного медіа для бухгалтерів "Інтербух". Для отримання доступу до цього та інших матеріалів видання "Інтербух" - скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом.

Читайте також:

- "Карантин триватиме і після 22 травня, а метро запустимо під кінець епідемії - Прем'єр";

- "Уряд дозволив надавати лише 6 видів медичної допомоги під час карантину";

- ""У Вас коронавірус!" - якою має бути реакція компанії?";

- "Держпраці вказала, як роботодавцю розслідувати випадки коронавірусу в працівників";

- "Нещасні випадки розслідують у період карантину з окремими обмеженнями".

Візьміть під контроль усі ризики, з якими зіштовхується ваша компанія. Спробуйте LIGA360 - екосистему хмарних продуктів ЛІГА:ЗАКОН для ефективної роботи бізнесу в умовах кризи. Спробувати.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини