Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ДПС реалізувала новий сервіс при отриманні податкової знижки

9 червня 2020, 11:45
537
0
Реклама

Фізособи - платники ПДФО, які подають документи для отримання податкової знижки після 23 травня 2020 року, зобов'язані разом з декларацією подавати копії документів, що підтверджують витрати, які включають до податкової знижки.

Саме із цієї дати діють зміни до пп.166.2.1 ПКУ, за якими уточнили перелік документів, які підтверджують витрати, що включають до податкової знижки:

- платіжні та розрахункові документи, зокрема, квитанції, фіскальні або товарні чеки, прибуткові касові ордери, що ідентифікують продавця товарів і особу, яка зверталася за податковою знижкою;

- копії договорів за їх наявності, в яких обов'язково повинно бути відображено вартість таких товарів і строк оплати за такі товари.

Також встановили, що копії зазначених документів надають разом з податковою декларацією, а оригінали цих документів зберігає платник податку.

Якщо платник податків зазначає при поданні податкової декларації лише реквізити електронного розрахункового документа, тоді підтверджувати право такого платника на податкову знижку можна через Державний сервіс перевірки квитанцій (check.gov.ua). Він дає можливість перевірити факт оплати за кодом квитанції. Станом на кінець травня до сервісу підключені Приватбанк, Монобанк, А-Банк, Банк Восток тощо.

За повідомленням ГУ ДПС у Тернопільській області.

Легкозвітність - це закон. Формуйте звітність та адмініструйте акцизні операції в сервісі онлайн-звітності Liga:REPORT. Дізнатися більше.

Також майте на увазі, що діють нові правила сплати податків з продажу авто та нерухомості у 2020 році, а для майнових податків визначили єдину звітну дату

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини