Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Податковий кредит без ПН — як заповнювати зведену ПН

26 серпня 2020, 17:30
314
0
Реклама

До переліку документів, які є підставою для віднесення сум ПДВ до податкового кредиту без отримання податкової накладної, зокрема, належить транспортний квиток, готельний рахунок або рахунок, який виставляється платнику податку за послуги зв'язку, інші послуги, вартість яких визначається за показниками приладів обліку, що містять загальну суму платежу, суму податку та податковий номер продавця, крім тих, форма яких встановлена міжнародними стандартами (п. 201.11 ПКУ).

Якщо зведена ПН на компенсувальні зобов'язання виписується за тими операціями, де податковий кредит було сформовано на підставі таких документів - то у графі 2 зазначаються їх назви, дати складання та порядкові номери.

Нагадаємо, що не пізніше останнього дня звітного (податкового) періоду платник податку складає окремі зведені податкові накладні за товарами/послугами, необоротними активами, які призначаються для їх використання/починають використовуватися:

1) в операціях, що не є об'єктом оподаткування;

2) в операціях, звільнених від оподаткування;

3) в операціях, що здійснюються платником податку в межах балансу платника податку, у т.ч. передача для невиробничого використання, переведення виробничих необоротних активів до складу невиробничих необоротних активів;

4) в операціях, що не є господарською діяльністю платника податку.

Докладніше про формування податкового кредиту без ПН було розглянуто в матеріалі видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН "Замінники податкових накладних: чеки і транспортні квитки".

Для отримання доступу до професійної аналітики видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН, іншим документам та інструментам інформаційно-правової системи ЛІГА:ЗАКОН поспішайте скористатися тестовИм доступом і оцініть зручність та швидкість пошуку необхідних вам матеріалів.

Джерело: роз'яснення ДПС із категорії 101.16 розділу "Запитання - відповіді з Бази знань" ЗІР (zir.tax.gov.ua).

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини