Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Правила обліку нерезидентів змінюються із 2021 року — ДПС

4 вересня 2020, 14:40
1045
0
Реклама

В світлі нещодавніх змін до податкового законодавства Законом № 786 - ІХ у профільному відомстві проводять актуалізацію роз'яснень.

Серед іншого, контролери нагадали про зміни, передбачені щодо обліку платників податку на прибуток - нерезидентів.

Нагадаємо, за чинними правилами п. 133.3 ПКУ на облік у контролюючому органі за своїм місцезнаходженням стає постійне представництво. Проте ці норми "не стикуються" з новим підходом до оподаткування нерезидентів, згідно з яким на облік стає саме нерезидент, а не його постійне представництво.

Тож новації Закону № 786 встановлюють, що нерезидент стає на облік у контролюючому органі за місцезнаходженням свого постійного представництва до початку своєї господарської діяльності через таке представництво в порядку, установленому Мінфіном.

Нерезидента, який розпочав господарську діяльність через своє постійне представництво до реєстрації в контролюючому органі, уважають таким, що ухиляється від оподаткування, а одержані ним прибутки - прихованими від оподаткування.

Змінені норми запрацюють з 01.01.2021 р.

Докладніше про це - в матеріалі видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН "Закон № 786: зміни щодо податку на прибуток".

Для отримання доступу до професійної аналітики видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН, іншим документам та інструментам інформаційно-правової системи ЛІГА:ЗАКОН поспішайте скористатися тестовИм доступом і оцініть зручність та швидкість пошуку необхідних вам матеріалів.

Джерело: інформаційний лист ДПСУ № 16.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини