Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Для ІТ-сфери підготують пільгове оподаткування зарплат

4 вересня 2020, 17:30
945
0
Реклама

Президент України відвів Уряду три місяці аби розробити та внести до Ради законопроекти, спрямовані на стимулювання сфери ІТ для юросіб з визначенням критеріїв, яким мають відповідати такі юрособи, зокрема щодо:

- тимчасових особливостей оподаткування доходів у вигляді зарплати ІТ-фахівців, які перебувають у трудових відносинах з юрособами, котрі здійснюють діяльність у сфері ІТ, з метою встановлення ефективного рівня податкового навантаження для сприяння детінізації розрахунків у сфері оплати праці та підвищення конкурентоспроможності вітчизняних ІТ-компаній на зовнішньому ринку;

- лібералізації трудових відносин між юрособами, котрі здійснюють діяльність у сфері ІТ, та ІТ-фахівцями, які перебувають з ними у трудових відносинах;

- удосконалення порядку здійснення процесуальних дій під час кримінального провадження з метою унеможливлення необґрунтованого втручання у діяльність юросіб, що здійснюють діяльність у сфері ІТ.

Також Глава держави просить удосконалити процедури отримання ІТ-фахівцями, які є іноземцям або особами без громадянства, та іммігрують в Україну, дозволу на імміграцію та одержання роботодавцем - ІТ-компанією дозволу на застосування праці іноземців та осіб без громадянства.

Все це закріпили в Указі Президента від 03.09.2020 р. № 371/2020.

Джерело: сайт Офісу Президента.

До Дня підприємця ЛІГА:ЗАКОН підготувала вибухову пропозицію. Отримайте всі інструменти для роботи ФОП в єдиному рішенні LIGA360: ПІДПРИЄМЕЦЬ зі знижкою 30%. Останні зміни законодавства, пов'язані з підприємницькою діяльністю, перевірка надійності контрагентів та партнерів, автоматична звітність до держорганів, а головне - сповіщення про зміни, які можуть вплинути на ваш бізнес. Отримайте унікальний шанс придбати комплексне рішення LIGA360 всього за 273 грн.

Про решту законодавчих ініціатив для ІТ йшлося у новинах:

- "Для програмістів запровадять 5% ПДФО та ЄСВ за зарплати у 55-60 тисяч";

- "Працівникам сфери інжинірингу та інженерної справи можуть знизити податки";

- "ІТ-сфері пропонують 10-річні податкові пільги";

- "ІТ-сфері знову обіцяють знижені ставки податків".

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини