Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чи можна уникнути касовий метод з ПДВ при постачанні електроенергії — ДПС

10 вересня 2020, 17:20
1029
0
Реклама

До податківців звернулись із запитом щодо ПДВ-наслідків постачання послуг із розподілу електричної енергії, якщо оплата таких послуг буде здійснюватися не підприємством - отримувачем, а іншим підприємством - платником, який взяв на себе відповідні зобов'язання.

На думку податківців, за операцією з постачання послуг із розподілу електричної енергії підприємство-постачальник зобов'язано визначити податкові зобов'язання з ПДВ за касовим методом та скласти і зареєструвати в ЄРПН податкову накладну на підприємство, яке є безпосереднім отримувачем таких послуг, незалежно від того, що оплату за такі послуги здійснено третьою особою.

Податкова накладна за операцією з постачання товарів/послуг повинна складатися і реєструватися в ЄРПН особою, яка здійснює постачання таких товарів/послуг, на особу, якій здійснюється постачання товарів/послуг, та лише за умови, що така господарська операція мала місце або було перераховано аванс в рахунок оплати вартості товарів/послуг, постачання яких буде здійснено у майбутніх звітних (податкових) періодах.

Докладніше про особливості для такого формату обліку ПДВ читайте в матеріалі "Застосування касового методу ПДВ: загальні моменти" сучасного медіа для бухгалтерів "Інтербух". Для отримання доступу до зазначених та інших матеріалів видання "Інтербух" - скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом.

Джерело: ІПК ДПСУ від 14.08.2020 р. № 3373/ІПК/99-00-05-06-02-06

Більше відповідей ДПС на запитання платників податків з усіх напрямків чинного податкового законодавства можна отримати в модулі "База податкових знань" ІПС ЛІГА:ЗАКОН. Скористайтеся для цього тестовим доступом.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини