Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

На суму компенсації за затримку виплати зарплати нараховують ЄСВ

12 листопада 2020, 14:35
2072
0
Реклама

Сума компенсації втрати частини зарплати у зв'язку з порушенням термінів її виплати, яку нараховують після звільнення працівника, - база нарахування ЄСВ. На це звернули увагу в ГУ ДПС у Дніпропетровській області.

Пояснюють це тим, що суми нарахованої кожній застрахованій особі зарплати за видами виплат, які включають основну та додаткову зарплату, інші заохочувальні та компенсаційні виплати, становлять базу нарахування ЄСВ.

Для осіб, які, зокрема, отримують зарплату за виконану роботу, строк виконання якої перевищує календарний місяць, ЄСВ нараховують на суму, яку визначають діленням зарплати, виплаченої за результатами роботи, на кількість місяців, за які вона нарахована (ч. 2 ст. 7 Закону № 2464). Зазначений порядок поширюється також на осіб, яким після звільнення з роботи нарахували зарплату за відпрацьований час.

Суму компенсації працівникам втрати частини зарплати у зв'язку з порушенням термінів її виплати відносять до фонду додаткової зарплати (пп. 2.2.8 розділу ІІ Інструкції № 5).

Також читайте статтю "Компенсація та відпускні, нараховані після звільнення: облік, оподаткування й нарахування ЄСВ" у виданні БУХГАЛТЕР&ЗАКОН.

Для отримання доступу до професійної аналітики видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН, інших документів та інструментів інформаційно-правової системи ЛІГА:ЗАКОН поспішіть скористатися ТЕСТОВИМ доступом та оцініть зручність і швидкість пошуку необхідних вам матеріалів.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини