Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Несплачений ПДФО ставить під загрозу отримання податкової знижки

16 листопада 2020, 12:40
250
0
Реклама

Платники податку можуть скористатись правом на податкову знижку за наслідками звітного податкового року. Заявити таке право із зазначенням конкретних сум потрібно у річній податковій декларації, яку подають до 31 грудня (включно) наступного за звітним податкового року (пп. 166.1.2 ПКУ).

Проте в ГУ ДПС у Дніпропетровській області звертають увагу, що для розрахунку сум ПДФО, які підлягають поверненню платнику ПДФО з бюджету у зв'язку з реалізацією ним права на податкову знижку, застосовують суму сплаченого ПДФО, тобто зарахованого до відповідного бюджету ПДФО, а не нарахованого (утриманого) податковим агентом.

Отже, якщо податковий агент утримав, але не сплатив ПДФО до бюджету, то фізособа не матиме права на податкову знижку.

Для платників податків в нагоді стане сервіс онлайн-звітності REPORT, який містить актуальні форми та реквізити для сплати податків, шаблони базових первинних документів та підтримку користувачів в чаті. Замовляйте тестовий доступ та переконайтеся самі.

Нагадаємо, раніше податківці вказували, що за податковою знижкою можна звернутися навіть при наявності боргу.

Окрім того, фізособи - платники ПДФО, які подають документи для отримання податкової знижки після 23 травня 2020 року, зобов'язані разом з декларацією подавати копії документів, що підтверджують витрати, які включають до податкової знижки. У свою чергу ДПС реалізувала новий сервіс при отриманні податкової знижки.

При цьому йти до банку, щоб завірити квитанцію, роздруковану із Приват24, не треба. Адже право на податкову знижку підтверджує роздрукована електронна квитанція.

І наостанок ознайомтеся зі статтею "Дитина - вчиться, батьки - платять, або Як отримати cash-back за навчання дитини" сучасного медіа для бухгалтерів "Інтербух". Скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини