Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

У ДПС пояснили щодо оподаткування ПДФО "карантинної" допомоги від держави

11 грудня 2020, 11:40
2734
0
Реклама

Головне управління ДПС у Дніпропетровській області доводить до відома платників, що 10.12.2020 набрав чинності Закону № 1071. Нормами його ст. 3 встановлено, що суб'єкти господарювання - юридичні особи, які на дату набрання чинності Законом № 1071 вимушено скоротили або можуть скоротити передбачену законодавством тривалість робочого часу працівників, у тому числі через простій, після впровадження обмежувальних протиепідемічних заходів, пов'язаних із поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19), за їх зверненням можуть отримати одноразову матеріальну допомогу для виплати таким працівникам.

Також 10.12.2020 набрав чинності Закон № 1072. Ним підрозділ 1 розділу ХХ "Перехідні положення" ПКУ доповнено новим пунктом 16. Нормами п. 16 підрозділ 1 розділу ХХ ПКУ встановлено, що до загального місячного (річного) оподатковуваного доходу платника податку на доходи фізичних осіб не включається дохід, виплачений (наданий) роботодавцем за рахунок коштів одноразової матеріальної допомоги суб'єктам господарювання, що виплачується за рахунок коштів державного бюджету відповідно до ст. 3 Закону № 1071.

Розмір одноразової матеріальної допомоги, передбаченої ст. 3 Закону № 1071, визначається пропорційно робочому часу працівника, який скорочено або заплановано скоротити, у тому числі через простій, та не може перевищувати восьми тисяч гривень на одного працівника.

Деталі щодо порядку та строків надання одноразової матеріальної допомоги суб'єктам господарювання, розрахунку її розміру, стягнення, форми заяви та переліку документів, які подаються суб'єктом господарювання, мають бути встановлені Кабінетом Міністрів.

Снігопад знижок на професійні продукти від ЛІГА:ЗАКОН розпочато! Не пропустіть новорічні знижки на кращі професійні рішення для бухгалтерів та аудиторів. Переходьте за посиланням та обирайте свою персональну пропозицію зі знижкою 30%.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини