Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Куди звертатися за додатковою карантинною допомогою, яку надають із місцевого бюджету

Реклама

Мінекономіки надало пояснення щодо програми з виплати допомоги ФОПам та найманим працівникам, які здійснюють діяльність в "червоних" зонах. Міністерство запитали, чи потрібно подавати окреме звернення для отримання допомоги від місцевих органів влади, чи достатньо заяви через "Дію"?

Як відомо, окрім допомоги з Держбюджету (8000 грн), підприємці та наймані працівники можуть отримати додаткову допомогу з місцевого бюджету регіону, в разі потрапляння його до "червоної" зони. Рішення про призначення цієї допомоги та її розмір приймають органи місцевого самоврядування. Детальну інформацію про таке рішення можна дізнатись безпосередньо у органів місцевого самоврядування регіону, в якому здійснюється діяльність.

Отже, на думку Мінекономіки, для отримання коштів від місцевих органів влади буде достатньо реєстрації в додатку "Дія". Окрему заяву на цю допомогу подавати не потрібно. Мінцифри у десятиденний строк після закінчення строку подання заяв формує та передає обласним, Київській та Севастопольській міським держадміністраціям, відповідним органам місцевого самоврядування, на території яких запроваджено обмежувальні протиепідемічні заходи, переліки застрахованих осіб для прийняття рішення щодо надання допомоги за рахунок коштів відповідного місцевого бюджету.

Місцеві органи влади, керуючись наданою інформацією, складають власні списки тих, хто отримає допомогу з місцевих бюджетів. Вона надаватиметься з бюджету такої місцевої ради у встановленому нею розмірі.

Перевіряйте компанії, приватних підприємців та фізосіб у LIGA360. Система відобразить офіційні дані з держреєстрів: реквізити, судові справи, фінансовий і податковий стан. Замовляйте LIGA360 сьогодні та будьте впевнені у своїх бізнес-зв'язках.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини