Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Для окремих категорій залишать доставку пенсій та соціальних виплат Укрпоштою — міністр

Реклама

Марина Лазебна, міністр соціальної політики, розповіла, що з 11 мільйонів пенсіонерів 7,6 мільйонів отримують пенсійні виплати через банк. Вона пояснила, що вперше в цьому році Пенсійний фонд уклав договір з "Укрпоштою" на перший квартал, а не на рік, через вартість доставки пенсій: чим більше підвищується людям пенсія, тим більше отримує "Укрпошта" за доставку цієї пенсії. Тому і заплановано з 1 вересня перехід на доставку пенсій майже без виключень через банківські рахунки.

"Я розумію проблему сільської місцевості. Ми сьогодні з директором "Укрпошти" домовилися, що порахуємо калькуляцію, собівартість доставки в селах. І там, де немає відділень банків та банкоматів, будемо домовлятися з "Укрпоштою", щоб доставляти пенсії людям", - сказала М. Лабезна.

Вона додала, що намагаються все влаштувати так, щоб і в листонош була робота і оплата, адже це теж дуже важливо.

Раніше у Мінсоцполітики повідомили, що доставка пенсій додому за рахунок бюджетних коштів буде здійснюватися тільки маломобільним категоріям, зокрема, особам з інвалідністю I групи, тим, хто старше 80 років, хто за висновком лікарсько-консультативної комісії потребує стороннього догляду.

Працюйте віддалено та моніторте діяльність партнерів, конкурентів і співробітників за допомогою нового інструменту - LIGA360. Ця оригінальна IT-екосистема є єдиним робочим простором для усієї команди та містить персональні набори інструментів і зручні внутрішні комунікації для роботи бухгалтерів, юристів, фінансистів, маркетингу, служби безпеки, PR, HR. Дізнайтеся більше.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини