Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Електронна прописка без відвідувань військкоматів стане реальністю

Реклама

Уряд змінив норми постанови КМУ, якою реалізують експериментальний проект щодо реєстрації, зняття з реєстрації місця проживання в електронній формі. Йдеться про постанову КМУ від 28.04.2021 р. № 423.

В рамках експериментального проекту взяття на військовий облік, зняття з військового обліку призовників, військовозобов'язаних та резервістів, відомості про яких наявні в Єдиному держреєстрі призовників, військовозобов'язаних та резервістів, проведуть на підставі відомостей про реєстрацію, зняття з реєстрації місця проживання осіб в електронній формі, надісланих органами реєстрації через єдину інформаційну систему МВС до Єдиного державного реєстру призовників, військовозобов'язаних та резервістів.

Таким чином, у день реєстрації/зняття з реєстрації або прийняття рішення про відмову орган реєстрації надсилатиме через єдину інформаційну систему МВС до Єдиного держреєстру призовників, військовозобов'язаних та резервістів повідомлення про реєстрацію/зняття з реєстрації призовників, військовозобов'язаних та резервістів (після запровадження інформаційної взаємодії).

Відомості про реєстрацію/зняття з реєстрації призовників, військовозобов'язаних та резервістів, надіслані органом реєстрації через єдину інформаційну систему МВС до вказаного Реєстру, - підстава для взяття особи на військовий облік або зняття з військового обліку відповідним територіальним центром комплектування та соціальної підтримки.

Щоб не пропустити інформацію про прийняття змін законодавства або появу роз'яснень по вашій темі - скористайтеся комплексним рішення для бухгалтера LIGA360. Спробуйте зараз.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини