Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Суд визнав нечинними правила перевірки Держпраці

Реклама

Окружний адміністративний суд м. Києва своїм рішенням від 28 квітня 2021 року у справі № 640/17424/19 визнав протиправною та нечинною постанову КМУ "Про порядок здійснення державного контролю за додержанням законодавства про працю" від 21 серпня 2019 року № 823. Нагадаємо, що указаною постановою було затверджено Порядок здійснення державного контролю за додержанням законодавства про працю та Порядок здійснення державного нагляду за додержанням законодавства про працю.

Перший з указаних Порядків регулює процедуру здійснення державного контролю за додержанням законодавства про працю юридичними особами (зокрема їх структурними та відокремленими підрозділами, які не є юридичними особами) та фізичними особами, які використовують найману працю. Другий визначає основні завдання та процедуру здійснення Держпраці та її територіальними органами державного нагляду за додержанням законодавства про працю виконавчими органами місцевих рад та центральними органами виконавчої влади.

Варто нагадати, що минулого року було змінено правила перевірки додержання законодавства про працю. Також ми розповідали про помилки в разі звільнення, за які можливі штрафи Держпраці, та про небезпеки для роботодавців з огляду на перевірки Держпраці.

Перевірити, чи потрапила ваша компанія до плану перевірок контролюючих органів, можна за допомогою сервісу CONTR AGENT. А дізнатися про дієві практики захисту від безпідставних претензій контролерів - у системі судових рішень VERDICTUM.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини