Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Кабмін дозволив бізнесу отримувати відомості про фізичних осіб з державної системи обміну даними «Трембіта»

Реклама

Державна система обміну даними "Трембіта" стане доступною не лише держорганам, але й бізнесу. Відповідну постанову прийнято на засіданні уряду, інформує Мінцифра.

"Трембіта" об'єднує між собою електронні реєстри органів влади та забезпечує зв'язок між ними. Так відбувається обмін даними, що є необхідними для надання електронних послуг громадянам. Завдяки цьому людям для отримання тієї чи іншої послуги не потрібно надавати органам довідки, адже уся інформація вже є в реєстрах.

Завдяки ухваленій постанові бізнес зможе взаємодіяти з державними ресурсами. Наприклад, отримувати відомості про пільговиків під час продажу квитків чи формування рахунків зі сплати комунальних платежів.

Крім того, кажуть у Мінцифрі, для підприємців "Трембіта" розв'яже проблему з комунікацією всередині великого бізнесу. Тепер не потрібно створювати власну систему взаємодії, коли можна під'єднатися до "Трембіти" - швидкої, захищеної та надійної.

Як бухгалтеру перевірити реквізити контрагентів? Інформація про 6,5 млн юридичних осіб та ФОПів є у системі LIGA360. Спробуй з тестовим доступом.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини