Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Неприбутківець повідомляє ДПС про зміни в установчих документах

15 липня 2021, 13:20
191
0
Реклама

Якщо до установчих документів (або установчих документів організації вищого рівня) неприбуткової організації внесено зміни, то про це необхідно повідомити ДПС упродовж 10 календарних днів з дня державної реєстрації таких змін. У випадку, коли державна реєстрація змін не проводиться, виконати такий обов'язок треба упродовж 10 календарних днів з моменту виникнення обставин, зазначених у п. 14 Порядку.

Повідомлення подають у формі реєстраційної заяви (форма 1-РН) з позначкою "зміни", до якої додають копії документів відповідно до п. 6 Порядку.

Реєстраційна заява та копії зазначених документів можуть бути подані (надіслані) неприбутковою організацією в один із таких способів:

- особисто керівником або представником неприбуткової організації (в обох випадках з документальним підтвердженням особи та її повноважень) або уповноваженою на це особою;

- поштою з повідомленням про вручення та описом вкладення;

- засобами електронного зв'язку в електронній формі з дотриманням умови щодо реєстрації електронного підпису підзвітних осіб у порядку, визначеному законодавством, якщо установчі документи оприлюднені на порталі електронних сервісів;

- державному реєстратору як додаток до заяви про державну реєстрацію змін до відомостей про юридичну особу в разі внесення до установчих документів змін, які впливають на систему оподаткування неприбуткової організації. Таку заяву передають в електронній формі в установленому порядку технічним адміністратором ЄДР до контролюючих органів разом з відомостями про державну реєстрацію змін до відомостей про юридичну особу.

За результатами розгляду реєстраційної заяви та документів, що додаються до неї, протягом трьох робочих днів з дня їх отримання контролюючий орган приймає рішення, зокрема, про включення, повторне включення, відмову у включенні (повторному включенні) неприбуткової організації до Реєстру.

Джерело: повідомлення ГУ ДПС у Тернопільській області.

Переглядайте публікації:

- "Чи можуть неприбуткові організації виплачувати дохід своїм членам або працівникам на підставі ЦПД";

- "Які надходження ОСББ не обкладають податком на прибуток";

- "Нецільове використання в неприбутківців: коли воно можливе";

- "Особливості оподаткування неприбуткових організацій (приклади - релігійні, громадські)";

- "Неприбутковий" звіт - 2020: версія для бюджетників".

У системі LIGA360: Бухгалтер зібрано 1,4 тисячі алгоритмів дій та інструкцій. Придбайте систему прямо зараз та завжди майте роз'яснення експертів під рукою.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини