Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чи можна заступнику директора надати ознайомчий доступ до Електронного кабінету

28 серпня 2021, 17:00
1189
0
Реклама

ДПС вказала в черговій консультації, що доступ до даних підприємств, установ, організацій в приватній частині Електронного кабінету дозволена наступним категоріям користувачів:

· посадові особи, які за даними ЄДР є керівниками підприємств, установ, організацій;

· засновники та посадові особи, які за даними ЄДР мають право підпису від імені підприємств, установ, організацій;

· головні бухгалтери (бухгалтери), які за даними ДПС мають право підпису від імені підприємств, установ, організацій;

· посадові особи підприємств, установ, організацій, яким надано право підпису окремих категорій документів (податкових накладних тощо).

Відповідь пов'язана із запитом платника податку, в якому той запитував, чи можливо надати заступнику директора повне право ознайомлення та аналізу інформації, яка знаходиться в приватній частині (особистому кабінеті) Електронного кабінету платника податків, при цьому не надаючи йому право підписання звітності.

Керівник платника податків визначає, змінює перелік уповноважених осіб платника податків, які наділяються правом підписання, подання, отримання ними документів та інформації через електронний кабінет від імені платника податків, та визначає їхні повноваження (абз. 2 п. 42.6 ПКУ).

Зміни щодо керівника юридичної особи та інших осіб, які можуть вчиняти дії від імені юридичної особи вносяться контролюючими органами до Єдиного банку даних юридичних осіб на підставі відомостей з Єдиного державного реєстру, а щодо зміни особи, відповідальної за ведення бухгалтерського та/або податкового обліку юридичної особи - на підставі заяви за формою № 1-ОПП.

Джерело: ІПК ДПС від 16.06.2021 р. № 2460/ІПК/99-00-12-02-04-06.

Отримайте доступ до рішення Liga360: Бухгалтер та перевіряйте постачальників, клієнтів, контрагентів, дізнавайтесь код ЄДРПОУ, адресу реєстрації, статус платника ПДВ. Придбайте прямо зараз.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини