Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Лікарняні припиняють відкривати дистанційно на період карантину

Реклама

МОЗ наказом від 02.08.2021 р. № 1609 скоригував Інструкцію про порядок видачі документів, що засвідчують тимчасову непрацездатність громадян, та Порядок формування медичних висновків про тимчасову непрацездатність в Реєстрі медичних висновків в електронній системі охорони здоров'я. Документ запрацює із дня його офіційного опублікування.

Прибирають норму, яка дозволяла на період карантину у зв'язку із COVID-19 видавати листки непрацездатності на підставі звернення та опитування хворого за допомогою засобів телефонного зв'язку або інтернет-телефонії лікарем, який надає первинну медичну допомогу, з обов'язковим відповідним записом у медичній карті амбулаторного хворого, терміном до 5 календарних днів.

Аналогічно вилучили норму, яка робила можливим за допомогою засобів телефонного зв'язку або інтернет-телефонії, засобів телемедичного зв'язку, сформувати медичні висновки, на основі яких відкриваються електронні листки непрацездатності.

Тож формуватимуть медичні висновки тільки після особистого огляду хворого лікуючим лікарем, про що робиться відповідний запис у Реєстрі медичних записів, записів про направлення та рецептів в електронній системі охорони здоров'я з обґрунтуванням тимчасової непрацездатності.

Також зважайте, що МОЗ продовжить перехідний період для окремих е-лікарняних до 1 жовтня, а роботодавцям пояснили алгоритм оплати е-лікарняного.

Не пропустіть публікацію "Електронні лікарняні: особливості підтвердження тимчасової непрацездатності". Більше аналітики в LIGA360: Бухгалтер. Тут об'єднані ключові професійні видання “БУХГАЛТЕР&ЗАКОН” та “Інтербух”. Усі переваги дізнайтеся за посиланням.

Тільки в серпні ЛІГА:ЗАКОН надає акційну пропозицію. Придбайте LIGA360 для однієї професійної ролі - отримуйте додатково місяць користування преміум-пакет для юристів, бухгалтерів, HR, піарників чи служби безпеки на вибір. Деталі за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини