Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Декларант не повинен підтверджувати джерела своїх доходів під час податкової амністії – ДПС повірить йому на слово

Реклама

«Вже від завтра громадяни України матимуть можливість задекларувати свої статки та в подальшому вільно їх використовувати. Добровільне декларування - це спосіб цивілізовано вивести на світло гроші та активи», - про це міністр фінансів Сергій Марченко повідомив під час брифінгу «Одноразове добровільне декларування - чиста фінансова історія» 31 серпня.

Як відомо, запровадження з 1 вересня 2021 року одноразового добровільного декларування фізичними особами належних їм активів та сплати одноразового збору до бюджету передбачено в Законі №1539.

Електронна звітність, перевірка контрагентів та уся інформаційно-правова база для впевненої роботи в LIGA360: Бухгалтер. Замовляйте тестовий доступ за посиланням.

Закон запроваджує:

  • створення прозорих умов для сплати податків громадянами та підвищує рівень їх податкової культури;

  • кампанію із добровільного одноразового (спеціального) декларування активів фізичних осіб у період з 1 вересня 2021 року до 1 вересня 2022 року, що передбачає сплату збору з одноразового (спеціального) добровільного декларування.

«У законопроекті ми майже не встановлювали жодних обмежень щодо тих, хто може брати участь в амністії. Це податкові резиденти України, які є резидентами на момент декларування або на момент отримання доходу. Участь в податковій амністії не можуть взяти лише чиновники, які були чи продовжують бути чиновниками з 2005 року, а також люди на яких накладені санкції», - наголосив Данило Гетманцев, голова Комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики.

«Процедура декларування - абсолютно добровільна. Більше того, декларант не повинен підтверджувати джерела своїх доходів. По суті, ДПС вірить декларанту на слово» - наголосив Євген Олейніков, в. о. голови Державної податкової служби України. Він також зазначив, що одноразова (спеціальна) добровільна декларація подаватиметься декларантом до Державної податкової служби України через приватну частину Електронного кабінету. Така можливість настала 1 вересня о 9 ранку.

Якими будуть наступні рішення влади? Користуйтеся екосистемою LIGA360, щоб стежити за прийняттям законів та інших нормативно-правових актів, що можуть вплинути на ваш бізнес та ведення обліку. Замовити прямо зараз.

Нагадаємо, що нещодавно для декларантів податківці оприлюднили приклади заповнення одноразової (спеціальної) декларації та вказали, як ДПС повідомлятиме реквізити рахунку для сплати збору.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини