Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Розважання співробітників коштом профспілки – які податки доведеться сплатити

24 вересня 2021, 14:45
388
0
Реклама

Податківці поділилися своїм баченням оподаткування операцій з організації для співробітників розваг у вигляді турів вихідного дня за кошти профспілки. Передусім, такий широкий жест буде оподатковуватись ПДФО та військовим збором. Адже вартість такої екскурсії оподатковують як додаткове благо на загальних підставах.

Нагадаємо, раніше податківці також зауважували (ІПК ДПС від 23.07.2020 р. № 3020/ІПК/99-00-05-05-02-06), що різниць для коригування фінрезультату до оподаткування на суму таких витрат не передбачено.

А от щодо ПДВ фіскали закликали орієнтуватися на «безоплатно-передавальні» правила:

1) якщо вартість переданого безоплатно, придбаного з ПДВ, включається до вартості постачання самостійно виготовленої продукції та компенсується споживачем збільшуючи тим самим базу обкладання ПДВ - така передача не є окремою операцією і додаткового нарахування податкових зобов'язань не потребує. Такі безоплатно передані товари/послуги вважаються обкладеними ПДВ у складі той операції, у вартість якої вони були включені;

2) якщо вартість переданого безоплатно, що брала участь у формуванні податкового кредиту при придбанні, не включається до вартості самостійно виготовленої продукції - таку передачу слід розглядати як окрему операцію, що є об'єктом ПДВ і обкладається в загальному порядку.

У другому випадку за такою операцією платник складає та реєструє 2 податкові накладні:

  • на суму фактичної поставки;

  • на суму перевищення ціни придбання над фактичною ціною.

Докладніше податкові наслідки розважання працівників було розглянуто в матеріалі видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН «Новорічний корпоратив і подарунки дітям: що з оподаткуванням».

Де бухгалтеру знаходити відповіді на робочі питання? У системі LIGA360: Бухгалтер зібрано 1,4 тисячі алгоритмів дій та інструкцій. Придбайте систему прямо зараз та завжди майте роз'яснення експертів під рукою.

Джерело: повідомлення ДПС у Дніпропетровській області

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини