Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Як оподатковують ПДФО та ЄСВ винагороду фізособі за накопичені бали

1 листопада 2021, 16:40
786
0
Реклама

З точки зору податківців дохід у вигляді винагороди за зібрані покупцем (клієнтом) бали (бонуси) оподатковується податком на доходи фізичних осіб та військовим збором на загальних підставах.

У разі якщо фізичною особою укладено договір цивільно-правового характеру та отримано винагороду за накопичені бали на підставі цього договору, то зазначена винагорода є базою нарахування єдиного внеску.

В іншому випадку, якщо фізичною особою отримано винагороду за накопичені бали без укладання договору, то така винагорода не є базою нарахування єдиного внеску.

У продовження розмови пригадаємо питання кешбеку від єдинника.

Так, якщо єдинник бажає встановити програму лояльності, наприклад, уклавши договір с банком про зарахування покупцю бонусів за розрахунки карткою - йому, перш за все, необхідно подбати про наявність у чеку РРО усіх обов'язкових реквізитів. Зокрема, обов'язково повинні бути вказані форма оплати та загальна вартість придбаних товарів (наданих послуг).

Такий вердикт податківців по відповідному запиту платника єдиного податку (див. ІПК ДПС від 10.07.2020 р. № 2774/6/99-00-07-05-01-06/ІПК).

При цьому, чек може містити і додаткову інформацію (у т.ч. про знижки та бонуси) та от "технічну реалізацію" такого роду програм лояльності слід погоджувати саме з обслуговуючим банком - підкреслюють у фіскальному відомстві.

Докладніше розібратися із застосовуванням РРО та платіжних терміналів допоможе матеріал видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН "Інтернет-магазин: як оформити розрахунки".

Хочете щомісяця отримувати 40 аналітичних матеріалів з бухобліку? Спробуйте рішення LIGA360:Бухгалтер. Тут об'єднана аналітика видань “БУХГАЛТЕР&ЗАКОН” та “Інтербух”, а ще є щоденні оновлення новин. Деталі за посиланням.

Джерело: ІПК ДПС від 07.10.2021 р. № 3788/ІПК/99-00-04-03-03-06

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини