Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Кабмін змінив порядок отримання допомоги у зв’язку з вагітністю та пологами

Реклама

Уряд прийняв рішення щодо спрощення порядку отримання допомоги у зв'язку з вагітністю та пологами жінками, які не застраховані в системі загальнообов'язкового державного соціального страхування. Внесені зміни до Порядку призначення і виплати державної допомоги сім'ям з дітьми підвищать доступність послуг для непрацюючих жінок, студенток, жінок, які зареєстровані в центрі зайнятості, жінок, звільнених у зв'язку з ліквідацією підприємства тощо. Про це повідомляє Мінсоцполітики.

Для призначення допомоги у зв'язку з вагітністю та пологами тепер замість довідки в паперовій формі використовуватиметься інформація про сформований у Реєстрі медичних висновків в електронній системі охорони здоров'я медичний висновок про тимчасову непрацездатність категорії „Вагітність та пологи”. За відсутності технічної можливості скористатися порталом Дія залишається можливість призначення допомоги на підставі відповідної довідки в паперовій формі.

Остаточний перехід на призначення допомоги без подання довідки у паперовій формі відбудеться після запровадження електронної взаємодії порталу Дія з Реєстром медичних висновків в електронній системі охорони здоров'я.

Як HR-спеціалісту ефективно оперувати із щоденним потоком інформації? На ІТ-платформі LIGA360:HR. Знаходьте відповіді з гострих питань кадрового адміністрування, правові позиції, новини й аналітику. Дізнайтеся більше про переваги LIGA360:HR за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини