Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Порядок списання з балансу багатоквартирних будинків змінили

Реклама

Уряд змінив порядок списання з балансу підприємств, установ, організацій багатоквартирних будинків, у яких розташовані приміщення приватної та інших форм власності. Відповідні зміни прийняли 10.11.2021 року на засіданні Уряду - повідомляє Мінрегіон.

Документом розширює коло установ та організацій, які включають в себе поняття балансоутримувач, уточнює механізм списання, а також розширює права ОСББ в ході процедури списання.

Підставою для списання виступає наявність у будинку приміщень приватної форми власності - приватизованих квартир, вбудованих приміщень магазинів чи офісів тощо.

Ініціатором списання може виступати:

- балансоутримувач, який визначає, чи наявні у будинку приміщення приватної власності (може це здійснювати за допомогою інформації з державного реєстру нерухомості);

- приватний власник чи власники приміщень шляхом звернення до балансоутримувача про початок процедури списання з балансу (процедура має бути розпочата у 10 денний термін з дня отримання повідомлення власників).

Балансоутримувач приймає розпорядчий документ про початок процедури списання. Він же затверджує склад комісії у складі не менше 5 осіб (представники балансоутримувача, ЖЕКу, управителя та співвласників). Комісія проводить огляд для визначення технічного стану будинку та складає акт, який потім подають балансоутримувачу. Процедуру вважають завершеною після погодження акту про списання.

Купуйте LIGA360 у листопаді - отримуйте подвійну вигоду для ухвалення ефективних бізнес-рішень. До 30-річчя LIGA ZAKON ми даруємо можливість підключити до корпоративних ліцензій вдвічі більше користувачів. Деталі за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини