Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Прийнято Закон про внесення змін до адміністративного та кримінального законодавства щодо запровадження діяльності БЕБ

Реклама

Парламентом прийнято Закон «Про внесення змін до адміністративного та кримінального законодавства щодо запровадження діяльності Бюро економічної безпеки України» (проект № 3959-1). За повідомленням на офіційному сайті ВРУ в чинне законодавство вноситься низка наступних змін.

Законом встановлено такі концептуальні положення у КпАП:

- визначається відповідальність працівників БЕБ, які мають спеціальні звання, за адміністративні правопорушення за дисциплінарними статутами;

- передбачається адміністративна відповідальність за незаконне використання найменування та ознак належності до БЕБ.

У ККУ вводиться відповідальність за шахрайство з податком на додану вартість як окремий вид кримінального правопорушення, розслідування якого віднесено до компетенції БЕБ. Визначення окремого складу злочину щодо шахрайства з ПДВ надасть можливість задля ефективного розслідування фактів розкрадання або заволодіння бюджетними коштами у вигляді ПДВ. Також внесено зміни до низки інших складів злочинів у зв'язку із створенням Бюро, для забезпечення його незалежності та особливого порядку розслідування кримінальних правопорушень скоєних стосовно його працівників.

У КПК визначена основна та додаткова підслідність БЕБ, закріплені повноваження для здійснення його оперативними підрозділами негласних слідчих (розшукових) дій.

Прикінцевими та перехідними положеннями передбачено, що Закон набирає чинності з дня, наступного за днем його опублікування, але не раніше дня оголошення Кабінетом Міністрів про початок діяльності БЕБ.

Досудове розслідування кримінальних правопорушень, відомості щодо яких внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань і які до набрання чинності цим Законом перебувають у провадженні Національного антикорупційного бюро України продовжать здійснювати детективи Бюро.

1,4 тис. ситуацій та алгоритмів дій для бухгалтера - на ІТ-платформі LIGA360. Замовте презентацію професійних рішень LIGA360:Бухгалтер та LIGA360:НR прямо сьогодні. Заручіться підтримкою надійного партнера ЛІГА:ЗАКОН для розумних професійних рішень.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини