Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Якщо невакцинований працівник захворів, то його відсторонення потрібно відкласти – Фонд соцстраху

Реклама

На початку листопада освітян і окремих держслужбовців, для яких визначена обов'язковість вакцинації від COVID-19, однак які відмовились від її проведення, було відсторонено від роботи. А з 09 грудня обов'язкове щеплення буде також поширено на соціальних працівників і робітників стратегічних підприємств. Відсторонення від роботи оформляється наказом (розпорядженням) роботодавця із зазначенням строків відсторонення та обов'язковим ознайомленням під підпис згаданих у ньому осіб.

Для таких відсторонених працівників лікарняні не оплачуються. Однак, якщо застрахована особа захворіє до дня початку відсторонення, перший день такого відсторонення необхідно перенести на перший робочий день після закінчення періоду тимчасової непрацездатності, зазначає ФСС з посиланням на позицію Держпраці. У такому випадку Фонд соціального страхування України оплатить лікарняний на загальних підставах.

Якщо працівника все ж було включено до наказу про відсторонення попри його перебування на лікарняному, до документа мають бути внесені зміни, а дата початку відсторонення перенесена на перший робочий день після закінчення тимчасової непрацездатності. Після внесення змін до наказу на підставі лікарняного можна нарахувати матеріальне забезпечення.

Водночас допомоги по вагітності та пологах є окремим видом матеріального забезпечення - їх ФССУ профінансує незалежно від того, чи було застраховану особу відсторонено від роботи.

Отримайте всі відповіді щодо бухгалтерського й кадрового обліку на ІТ-платформі LIGA360. Покрокові інструкції, експертні роз'яснення, свіжа аналітика. Подробиці за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини