Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

На яку дату виникають податкові зобов’язання з ПДВ, якщо товар на відповідальному зберіганні знищено

10 грудня 2021, 15:50
659
0
Реклама

У разі якщо зберігач товару надав власнику товару письмову відмову про повернення такого товару, чи закінчився термін його зберігання, що визначений у договорі, і зберігач не повертає товар без будь-яких пояснень, то вважається, що відбулась операція з постачання такого товару і на дату такої письмової відмови чи закінчення терміну зберігання товару у власника такого товару виникають податкові зобов'язання з ПДВ.

Нагадаємо, що п. 187.1 ПКУ визначено, що датою виникнення податкових зобов'язань з постачання товарів/послуг вважається дата, яка припадає на податковий період, протягом якого відбувається будь-яка з подій, що сталася раніше та передбачена цим пунктом.

Джерело: роз'яснення ДПС із категорії 101.06 розділу "Запитання - відповіді з Бази знань" ЗІР (zir.tax.gov.ua).

Хочете щомісяця отримувати 40 аналітичних матеріалів з бухобліку? Користуйтеся публікаціями в системі LIGA360:Бухгалтер. Тут об'єднана аналітика видань “БУХГАЛТЕР&ЗАКОН” та “Інтербух”, а ще є щоденні оновлення новин. Деталі за посиланням. Зокрема, рекомендуємо статтю "Списуємо кредиторську заборгованість: бухоблік, податок на прибуток, ПДВ і єдиний податок".

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини