Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Як діяти, якщо не отримано квитанції про прийняття/неприйняття або зупинення реєстрації ПН/РК

15 грудня 2021, 13:30
1225
0
Реклама

Центральне міжрегіональне управління ДПС по роботі з великими платниками податків роз'яснило алгоритм дій платника якщо протягом операційного дня не отримано квитанції про прийняття або неприйняття, або зупинення реєстрації ПН/РК.

Так, якщо протягом операційного дня не надіслано квитанції про прийняття або неприйняття, або зупинення реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування, така податкова накладна вважається зареєстрованою в ЄРПН.

З метою отримання зареєстрованих податкової накладної та/або розрахунку коригування платник податку складає запит в електронній формі у затвердженому в установленому порядку форматі (стандарті) та надсилає його за допомогою засобів інформаційних, телекомунікаційних, інформаційно-телекомунікаційних систем з накладенням кваліфікованого електронного підпису відповідно до абзаців першого - третього п. 10 Порядку № 1246 (пп. 21 та 22 Порядку № 1246).

Водночас, у п. 25 Порядку № 1246 визначено, що платник податку через електронний кабінет шляхом перегляду в режимі реального часу має доступ до даних ЄРПН щодо складених ним чи його контрагентами податкових накладних та/або розрахунків коригування.

Хочете щомісяця отримувати 40 аналітичних матеріалів з бухобліку? Користуйтеся публікаціями в системі LIGA360:Бухгалтер. Тут об'єднана аналітика видань “БУХГАЛТЕР&ЗАКОН” та “Інтербух”, а ще є щоденні оновлення новин. Деталі за посиланням. Зокрема, рекомендуємо статті:

- «Помилка в уточнюючому розрахунку до декларації з ПДВ: як виправити»;

- «Виправлення помилок у додатку Д1 до декларації з ПДВ»;

- «Виправляємо помилки у від'ємному значенні ПДВ».

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини