Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чи сплачує ПДФО з відсудженого заробітку роботодавець – ДПС

16 грудня 2021, 17:35
394
0
Реклама

Якщо працівнику виплачують заробіток за вимушений прогул то податковим агентом з ПДФО та військового збору є саме роботодавець - нагадують податківці.

Навіть у тому разі, коли рішення суду виконується шляхом безспірного списання коштів з рахунку казначейською службою.

Тож саме роботодавець має провести відповідні утримання та прозвітувати про це.

Нагадаємо, раніше податківці пояснювали деякі деталі щодо оподаткування ПДФО суми моральної шкоди, яку виплачують за рішенням суду (див. ІПК ДПС від 02.12.2020 р. № 4921/ІПК/99-00-04-05-03-06).

Так, до оподаткованого доходу включають дохід у вигляді відшкодування матеріальної або немайнової (моральної) шкоди, крім сум, що за рішенням суду спрямовують на відшкодування збитків, завданих платнику податку внаслідок заподіяння йому матеріальної шкоди, а також шкоди життю та здоров'ю, а також відшкодувань моральної шкоди в розмірі, визначеному рішенням суду, але не вище чотирикратного розміру мінімальної зарплати, встановленої законом на 1 січня звітного (податкового) року, або в розмірі, визначеному законом.

Також радимо матеріал "Виплата колишньому працівникові компенсації за відпустку та середнього заробітку за час затримки розрахунку" сучасного медіа для бухгалтерів "Інтербух".

Хочете щомісяця отримувати 40 аналітичних матеріалів з бухобліку? Спробуйте рішення LIGA360:Бухгалтер. Тут об'єднана аналітика видань “БУХГАЛТЕР&ЗАКОН” та “Інтербух”, а ще є щоденні оновлення новин. Деталі за посиланням.

Джерело: ІПК ДПС від 02.11.2021 р. № 4151/ІПК/99-00-04-03-03-05.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини