Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чи будуть коригувальні різниці, якщо юрособа отримує відшкодування матеріальної шкоди

20 грудня 2021, 17:50
401
0
Реклама

ДПС в черговій консультації вказала, що за операціями відшкодування матеріальної шкоди, спричиненої нестачею майна винними особами за рішенням суду, ПКУ не передбачено різниць для коригування фінансового результату до оподаткування.

Такі операції відображаються при формуванні фінансового результату до оподаткування та відповідно об'єкту оподаткування податком на прибуток підприємств згідно з правилами бухгалтерського обліку.

Також контролери нагадали, що згідно з пп. 134.1.1 ПКУ об'єктом оподаткування податком на прибуток підприємств є прибуток із джерелом походження з України та за її межами, який визначається шляхом коригування (збільшення або зменшення) фінансового результату до оподаткування (прибутку або збитку), визначеного у фінансовій звітності підприємства відповідно до національних положень (стандартів) бухгалтерського обліку або міжнародних стандартів фінансової звітності, на різниці, які виникають відповідно до положень ПКУ.

При цьому ч. 3 ст. 12-1 Закону № 996 встановлено, що підприємства, крім тих, що зазначені в частині другій цієї статті, самостійно визначають доцільність застосування міжнародних стандартів для складання фінансової звітності та консолідованої фінансової звітності.

Джерело: ІПК ГУ ДПС у Запорізькій області від 23.11.2021 р. № 4457/ІПК/08-01-04-02-14.

Хочете щомісяця отримувати 40 аналітичних матеріалів з бухобліку? Користуйтеся публікаціями в системі LIGA360:Бухгалтер. Тут об'єднана аналітика видань “БУХГАЛТЕР&ЗАКОН” та “Інтербух”, а ще є щоденні оновлення новин. Деталі за посиланням. Зокрема, рекомендуємо статтю "Обмежена матеріальна відповідальність працівників у разі відшкодування шкоди, заподіяної майну підприємства".

Розпочніть Новий Рік разом з LIGA ZAKON! Тільки до 14 січня ми даруємо преміум-рішення LIGA360 за акційною ціною. Встигніть на святкові знижки за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини