Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

НАДС розробило Схему посадових окладів держслужбовців на 2022 рік

Реклама

НАДС інформує, що підготовлено проект Схеми посадових окладів на посадах державної служби на 2022 рік. Його надіслано на погодження до заінтересованих органів відповідно до регламентних вимог, після чого цей проект розгляне уряд.

Рівень заробітних плат державних службовців не переглядався вже тривалий час. До НАДС у зв`язку з цим надходить велика кількість звернень від громадян, а також від представників профспілок. До речі, останніми подано відповідну петицію щодо встановлення справедливого рівня заробітних плат для державних службовців. Така ініціатива отримала лише трохи більше 14 тисяч підписів з 25 тисяч необхідних.

Проект акта передбачає, що наприклад, посадовий оклад головного спеціаліста на рівні районної державної адміністрації складатиме 5 800 грн. При цьому збільшення окладів є пропорційним, починаючи від найнижчої посади. Зростання посадового окладу на згаданому прикладі, на перший погляд, не є значним, кажуть у НАДС. Утім до такого рівня окладу (+ 500 грн) нараховується збільшений відсоток надбавки за вислугу років, премії, інших доплат (у разі встановлення та за наявності фонду економії).

Отримайте всі відповіді щодо бухгалтерського й кадрового обліку на ІТ-платформі LIGA360. Покрокові інструкції, експертні роз'яснення, свіжа аналітика. Подробиці за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини