Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чи враховувати суми ПДВ в розрахунку доходу при переході юрособи на єдиний податок

20 січня 2022, 16:30
1983
0
Реклама

Головне управління ДПС у Дніпропетровській області повідомляє: юрособа-платник ПДВ, яка прийняла рішення про перехід на сплату єдиного податку третьої групи (у т. ч. без сплати ПДВ), при визначенні доходу за попередній календарний рік, що передує переходу на спрощену систему оподаткування, не враховує суми ПДВ, нараховані на вартість продажу товарів, виконаних робіт, наданих послуг, що підлягали перерахуванню до бюджету.

Слід зазначити, що пп. 1 п. 292.11 ПКУ встановлено, що до складу доходу платника єдиного податку третьої групи не включаються суми ПДВ.

Основним документом, що регулює формування доходів у бухгалтерському обліку, є НП(с)БО 15 "Дохід", згідно з пп. 6.1 якого не визнаються доходами такі надходження від інших осіб, як суми ПДВ, акцизів, інших податків та обов'язкових платежів, що підлягають перерахуванню до бюджету і позабюджетних фондів.

Хочете щомісяця отримувати 40 аналітичних матеріалів з бухобліку? Користуйтеся публікаціями в системі LIGA360:Бухгалтер. Тут об'єднана аналітика видань “БУХГАЛТЕР&ЗАКОН” та “Інтербух”, а ще є щоденні оновлення новин. Деталі за посиланням. Зокрема, рекомендуємо статті:

- Перехід на єдиний податок юросіб: переваги й недоліки

- Перехід підприємця із загальної системи на спрощену: тонкощі визнання доходу

- Як підприємцю перейти із загальної системи на єдиний податок: перехідні операції

- Як заповнити заяву про перехід на спрощенку та розрахунок доходу.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини