Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чи можливий продаж товару через один РРО, а повернення коштів вже через інший РРО

Реклама

Алгоритм дій при поверненні товарів (послуг) визначено Порядком реєстрації та застосування РРО, що застосовуються для реєстрації розрахункових операцій за товари (послуги), затвердженим наказом Мінфіну від 14.06.2016 р. № 547 (далі - Порядок № 547).

Реєструють продаж (повернення) товарів, надання послуг, отримання (повернення) коштів через РРО одночасно з розрахунковою операцією (п. 5 розділу III Порядку № 547). Розрахункову операцію вважають проведеною через РРО, якщо дані про її обсяги введені в режимі реєстрації.

Видачу коштів у разі повернення товару (відмови від послуги, прийняття цінностей під заставу, виплати виграшів у державні лотереї та в інших випадках) або скасування помилково проведеної через РРО суми розрахунку фіксують шляхом реєстрації від'ємної суми.

Однак заборонено реєструвати через РРО від'ємні суми з використанням операції "сторно".

Суб'єкт господарювання може провести через РРО операцію повернення коштів за отриманий товар (надану послугу), якщо розрахунок здійснювався через інший класичний РРО, лише за умови якщо таким суб'єктом господарювання самостійно створено єдину базу обліку (накопичення) фіскальних касових чеків та доступу кожного оператора (касира) до інформації, яку вона містить. В інших випадках така можливість відсутня.

Джерело: роз'яснення ДПС із категорії 109.02 розділу "Запитання - відповіді з Бази знань" ЗІР (zir.tax.gov.ua).

Маєте питання щодо РРО? Відповіді знайдете в системі LIGA360: Бухгалтер. Тут об'єднані ключові професійні видання “БУХГАЛТЕР&ЗАКОН” та “Інтербух”. Більше переваг дізнайтеся за посиланням.

Також читайте:

- коли можуть виникати помилки при формуванні фіскального чека;

- чи вимагається РРО, коли покупці оплачують через платіжні сервіси за реквізитами рахунку у форматі IBAN;

- чи скасують реєстрацію платника єдиного податку за відсутність зареєстрованого РРО.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини