Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Що визначає професії, які дають право вийти на пенсію за вислугу років – ПФУ

Реклама

Окремі категорії застрахованих осіб, які пропрацювали у визначених установах на певних посадах, можуть набувати право на пенсію за вислугу років, яка призначається до досягнення особою пенсійного віку. Про це повідомляє Пенсійний фонд України у листі від 20.01.2022 р. № 2800-030102-1/3690.

Так, пунктом 2-1 Прикінцевих положень Закону № 1058 передбачено право осіб, які на день набрання чинності Законом № 2148 мають вислугу років та стаж, необхідний для призначення пенсії за вислугу років, передбачений, зокрема, статтею 55 Закону № 1788.

Право на зарахування до стажу, що дає право на призначення пенсії за вислугу років, періодів роботи особи визначається, зокрема, за Переліком закладів і установ освіти, охорони здоров'я та соціального захисту і посад, робота на яких дає право на пенсію за вислугу років (далі - Перелік № 909).

Переліком № 909 центри надання соціальних послуг, центри професійного розвитку педагогічних працівників не передбачені. Періоди роботи особи в зазначених установах не зараховуються до стажу, що дає право на призначення пенсії за вислугу років.

Бажаєте, щоб з компанією співпрацювали найкращі кандидати? Контролюйте відгуки про бренд роботодавця на ІТ-платформі LIGA360:HR. Дізнайтеся про всі переваги за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини