Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Казначейство попередило бюджетників про скасування "файлових" електронних ключів

Реклама

Казначейство рекомендувало своїм клієнтам, які для роботи в АС "Є-Звітність" використовують удосконалені електронні підписи, які базуються на кваліфікованих сертифікатах відкритих ключів ("файлові ключі"), вжити відповідних заходів щодо забезпечення користувачів чинними ключовими даними. Це необхідно аби забезпечити своєчасне подання електронної звітності.

Пояснюють такі дії тим, що використання удосконалених електронних підписів і печаток, які базуються на кваліфікованих сертифікатах відкритих ключів ("файлові ключі"), унормовано постановою КМУ “Про реалізацію експериментального проекту щодо забезпечення можливості використання удосконалених електронних підписів і печаток, що базуються на кваліфікованих сертифікатах відкритих ключів” від 03.03.2020 р. № 193.

Кваліфіковані надавачі електронних довірчих послуг здійснюють формування та обслуговування кваліфікованих сертифікатів для удосконаленого електронного підпису чи печатки виключно протягом строку передбаченого цією постановою з подальшим їх скасуванням.

Тому, у разі неприйняття до 05.03.2022 року інших законодавчих та/або нормативних актів, подальше використання таких ключових даних унеможливлюється через відсутність нормативного врегулювання процедур по їх формуванню та обслуговуванню.

Також з цього приводу читайте аналітичний матеріал "Із 5 березня підприємства та ФОПи повинні підписувати податкову звітність підписами на токенах - що відомо".

Актуальне законодавство з бухобліку, аналітика від експертів, зручні бухгалтерські сервіси й алгоритми дій на ІТ-платформа LIGA360:Бухгалтер. Деталі за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини