Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ПДВ під час війни не відшкодують — ДПС

12 березня 2022, 11:30
3771
0
Реклама

За загальним правилом, порядок визначення суми ПДВ, що підлягає бюджетному відшкодуванню, та строки проведення такого відшкодування встановлено ст. 200 ПКУ.

Надання бюджетного відшкодування відповідно до абз. 2 п. 200.10 ПКУ здійснюється в разі узгодження контролюючим органом заявленої суми бюджетного відшкодування за результатами камеральної перевірки, а у випадках, визначених п. 200.11 ПКУ, - за результатами перевірки, зазначеної у такому пункті, що проводяться відповідно до ПКУ.

В той же час, відповідно до п.п. 69.11 «Перехідні положення» ПКУ на період до припинення або скасування воєнного стану на території України зупинено дію пп. 200.10 - 200.12 ПКУ, якими безпосередньо визначено терміни проведення таких перевірок та процедуру відшкодування.

Джерело: повідомлення Південного міжрегіонального управління ДПС по роботі з великими платниками податків повідомлення ДПС

Підтримка експертів щодо бізнес-діяльності в умовах воєнного стану - на каналі LIGA ZAKON. Запитай фахівця щодо оплати податків, персоналу та інших важливих аспектів бізнесу.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини