Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Воєнний стан продовжено до 25 квітня — набрав чинності Закон

Реклама

Як ми вже повідомляли, 14 березня Президент підписав Указ №133/2022 «Про продовження строку дії воєнного стану в Україні». 15 березня нардепи підтримали законопроєкт № 7168 «Про затвердження Указу Президента України «Про продовження строку дії воєнного стану в Україні»». Тож Президент України вніс до Верховної Ради відповідний законопроект.

Наразі йдеться про Закон № 2119-IX, який був опублікований 18 березня 2022 р. у «Голосі України» №59(7809) і уже набрав чинності.

Нагадаємо, запровадження особливого правового режиту «воєнний стан» передбачає надання відповідним органам державної влади, військовому командуванню, військовим адміністраціям та органам місцевого самоврядування повноважень, необхідних для відвернення загрози, відсічі збройної агресії та забезпечення національної безпеки, усунення загрози небезпеки державній незалежності України, її територіальній цілісності, а також тимчасове, зумовлене загрозою, обмеження конституційних прав і свобод людини та громадянина, а також прав і законних інтересів юросіб із зазначенням строку дії цих обмежень.

Читайте також наші матеріали:

- «Нові правила оподаткування для єдинників під час війни»;

- «Нові правила трудових відносин під час війни - прийнято Закон».

Отримуйте актуальну інформацію для збереження бізнесу в умовах війни. Нормативно-правова інформація, щоденні оновлення документів, аналітичних статей та рекомендацій від LIGA ZAKON. Читайте за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини