Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

На місце працівників та держслужбовців, залучених до тероборони, можна приймати на роботу за строковим договором — НАДС

Реклама

В НАДС повідомили, що на час тимчасової відсутності посадової особи органу місцевого самоврядування (крім виборної посади) для виконання її повноважень може бути прийнята на службу особа за строковим трудовим договором (контрактом).

Це означає, що якщо посадова особа тимчасово відсутня через відпустку, призов на військову службу, мобілізацію, залучення до добровольчих формувань територіальної оборони, хворобу тощо, то на час її відсутності (крім виборних посад) можна прийняти іншу особу на умовах контракту.

У такому випадку для виконання завдань, передбачених посадовою інструкцією тимчасово відсутнього працівника, сільський, селищний, міський голова, голова районної, районної у місті ради, обласної ради може прийняти рішення про укладення строкового договору (контракту) відповідно до ст. 21 КЗпП.

Такий працівник не набуває статусу посадової особи місцевого самоврядування, а відтак, відповідно до положень Закону України «Про службу в органах місцевого самоврядування» не приймає Присягу посадової особи місцевого самоврядування, йому не встановлюють ранг посадової особи та не зараховують період роботи за строковим договором (контрактом) до стажу роботи в органах місцевого самоврядування, який дає право на встановлення надбавки за вислугу років.

При цьому зарплата такого працівника складається з посадового окладу, який не може перевищувати розміру посадового окладу, передбаченого для основного працівника. Голова відповідної ради також має право здійснювати преміювання працівника відповідно до його особистого вкладу в загальні результати роботи, у межах фонду преміювання.

Особа, з якою укладено строковий договір (контракт), може бути звільнена з роботи на підставі п. 2 ч. 1 ст. 36 КЗпП.

Проєкт LIGA360 “БІЗНЕС ПІД ЧАС ВІЙНИ” - оперативно про головне: новини, НПА, аналітика, відповіді на "гарячі" питання". Переходьте за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини