Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Роботодавець збільшує тривалість робочого часу до 60 годин на тиждень — коли попереджати працівників

Реклама

Перш за все нагадаємо, що ст. 6 Закону України "Про організацію трудових відносин в умовах воєнного стану" № 2136-IX від 15.03.2022 р. передбачає, що нормальна тривалість робочого часу працівників у період воєнного стану не може перевищувати 60 годин на тиждень. Тож, якщо роботодавець прийняв рішення збільшити тривалість робочого часу з 40 до 60 годин, він повинен попередити про це працівника. Адже йдеться про зміну істотних умов праці. У Державній службі України з питань праці повідомили, що у період дії воєнного стану норми ч. 3 ст. 32 КЗпП та інших законів України щодо повідомлення працівника про зміну істотних умов праці за два місяці не застосовуються. Тому про такі зміни не потрібно попереджати працівників у двомісячний термін.

Однак попередити працівників про таку зміну істотних умов праці все ж таки потрібно. Радимо це зробити перед допуском до роботи зі зміненими умовами праці.

Читайте також «Мінекономіки роз'яснило, як застосовувати нові правила трудових відносин під час воєнного стану» та "Нові правила трудових відносин під час війни - прийнято Закон".

Проєкт LIGA360 “БІЗНЕС ПІД ЧАС ВІЙНИ” - оперативно про головне: новини, НПА, аналітика, відповіді на "гарячі" питання". Переходьте за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини