Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ДПС про перехід юрособи на оподаткування як резидента Дія Сіті

6 квітня 2022, 13:20
651
0
Реклама

Мінфін видав наказ "Про затвердження форми Заяви про перехід юридичної особи на оподаткування як резидента Дія Сіті - платника податку на особливих умовах або відмову від такого оподаткування та Порядку подання та розгляду такої Заяви" від 17.03.2022 р. № 99 і його дія поширюється на юридичних осіб - резидентів Дія Сіті - платників податку на прибуток підприємств.

Заяву подають засобами електронного зв'язку в електронній формі (у тому числі до уповноваженого органу під час звернення про набуття статусу резидента Дія Сіті у порядку, встановленому Законом України "Про стимулювання розвитку цифрової економіки в Україні").

Рішення про погодження (відмову у погодженні) Заяви про перехід юридичної особи на оподаткування як резидента Дія Сіті - платника податку на особливих умовах або відмову від такого оподаткування надсилається юридичній особі у порядку, визначеному ст. 42 р. ІІ ПКУ.

Підставами для відмови у погодженні Заяви контролюючим органом є:

- відсутність платника податків в реєстрі Дія Сіті;

- подання з порушенням термінів Заяви про перехід юридичної особи на оподаткування як резидента Дія Сіті - платника податку на особливих умовах або відмову від такого оподаткування;

- здійснення переходу платника податку на прибуток підприємств на загальних підставах на оподаткування як резидента Дія Сіті - платника податку на особливих умовах понад одного разу протягом календарного року.

Для переходу юридичної особи на оподаткування як резидента Дія Сіті - платника податку на особливих умовах на вебпорталі ДПС розміщено форму Заяви (ідентифікатор форми документа J1309001).

Джерело: повідомлення ДПСУ.

Як бізнесу діяти правильно в умовах воєнного часу? Завдяки LIGA360. Система доповнена новими розділами й інструментами, де зібрані зміни законодавства, новини й аналітика, консультації. Знаходь відповіді та слідкуй за змінами щодня.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини