Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Як перейти на єдиний податок за ставкою 2% після 1 квітня - ДПС

Реклама

У Державній податковій службі України нагадали, що платники податків мають право подавати заяви про застосування спрощеної системи оподаткування за ставкою 2% після 1 квітня 2022 року. Це передбачено нормами Закону України «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо вдосконалення законодавства на період воєнного стану» від 24.03.2022 р. № 2142-ІХ.

Як ми уже зазначали, податківці повідомили, що для переходу із 1 квітня 2022 року на тимчасову сплату єдиного податку за ставкою 2% з «воєнними» особливостями, слід подати заяву слід не пізніше 30 березня 2022 року. Однак прийняття заявок про перехід на спрощену систему надалі є можливим, тобто процес прийняття звернень триває і після 1 квітня 2022 р.

Контролери зазначили, що у разі подання заяви, починаючи з 1 квітня 2022 року, такі суб'єкти господарювання будуть зареєстровані платниками єдиного податку третьої групи за ставкою 2% доходу з наступного робочого дня після подання заяви.

Підтримуємо український бізнес у воєнний час! LIGA360 продовжує надавати корисну інформацію та аналітику. Діють спеціальні умови. Деталі за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини