Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Як роботодавцю отримувати від служби зайнятості компенсацію за працевлаштування переселенця

Реклама

Мінінтеграції виклало інфографіку для роботодавців про компенсацію за працевлаштування внутрішньо переміщених осіб (далі - ВПО).

Порядок надання роботодавцю компенсації витрат на оплату праці за працевлаштування ВПО внаслідок проведення бойових дій під час воєнного стану в Україні затверджений постановою КМУ від 20.03.2022 р. № 331.

Якщо роботодавець працевлаштовує ВПО на умовах трудового/гіг-контракту, зокрема - за сумісництвом (особа може бути працевлаштована відповідно до цього механізму тільки один раз), то матиме право на компенсацію в розмірі 6500 грн за таких умов:

- роботодавець перебуває на обліку як платник ЄСВ;

- розмір зарплати працівника за повністю виконану місячну (годинну) норму праці не може бути нижчим за розмір мінімальної зарплати;

- подання в установленому законодавством порядку податкової звітності за IV квартал 2021 року або річної звітності за 2021 рік.

Компенсують витрати у розмірі 6500 грн щомісяця за кожну працевлаштовану особу, за яку роботодавець сплачує ЄСВ, на період воєнного часу та протягом 30 календарних днів після його скасування або припинення.

При цьому загальна тривалість надання компенсації витрат не може перевищувати двох місяців з дня працевлаштування ВПО.

Аби отримати компенсацію роботодавець, не раніше, ніж через 5 календарних днів після працевлаштування ВПО, подає заяву за своїм місцезнаходженням до міського, районного, міськрайонного центру зайнятості або філії регіонального центру зайнятості:

- в електронній формі - через Портал Дія;

- в паперовій формі - особисто під час відвідування або на адресу електронної пошти відповідного центру зайнятості.

Хочеш отримувати роз?яснення щодо “гарячих” кадрових тем, аналітику й експертні консультації? Спробуй LIGA360:HR-менеджер. Тільки обрана інформація й мінімум часу на пошук.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини