Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чи можна віднести до податкового кредиту суму ПДВ на підставі податкової накладної за старою формою

16 травня 2022, 14:10
1246
0
Реклама

Фахівці ДПС повідомили, що платник ПДВ має право формувати податковий кредит за операціями з придбання товарів/послуг на підставі податкових накладних, що були зареєстровані в Єдиному реєстрі податкових накладних до 24.02.2022 без урахування змін до форми податкових накладних, внесених наказом Мінфіну від 17.01.2022 р. № 15, та на підставі наявних у платника первинних документів бухгалтерського обліку, складених відповідно до Закону України «Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні».

Податківці відзначили, що з метою забезпечення можливості переналаштування платниками податків власних програмних продуктів реєстрація податкових накладних та розрахунків коригування кількісних і вартісних показників, складених за новою формою, в ЄРПН повинна була розпочатися з 01.03.2022.

В умовах дії воєнного стану електронні сервіси ДПС працюють з певними обмеженнями та платники ПДВ не мають можливості реєструвати в ЄРПН податкові накладні та розрахунки коригування до них.

Джерело: роз'яснення ДПС із категорії 101.13 розділу "Запитання - відповіді з Бази знань" ЗІР (zir.tax.gov.ua).

Де бухгалтеру шукати актуальні форми й бланки? Усі чинні документи є в LIGA360:Бухгалтер. Тільки сьогодні придбай зі знижкою 40%.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини