Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Держпраці назвала особливості переведення працівників в іншу місцевість під час релокації бізнесу

Реклама

У випадку, якщо підприємство, установа, організація разом з персоналом вимушені, у зв'язку з воєнними діями, продовжувати свою роботу в іншій місцевості, усі його працівники вважаються такими, у яких змінилися істотні умови праці. Про це повідомили у Головному управління Держпраці в Одеській області.

Читайте також: «Релокація підприємства на безпечну територію: чи дотримуватись завчасного попередження працівників».

Щодо видання наказу слід урахувати, що чинне законодавство про працю України не зазначає необхідність видання загального наказу або окремого по кожному працівникові при переїзді підприємства на роботу в іншу місцевість.

Як бухгалтеру та кадровику автоматично дізнаватися про зміни воєнного часу? У рішенні LIGA360:Бухгалтер. Норми оподаткування й бухобліку, особливості подання звітності й оплати праці - все подано в зручному форматі й систематизовано. Замов рішення прямо сьогодні за акційною ціною.

Проте у Держпраці наголосили, що, відповідно до ч. 1 ст. 32 КЗпП, переведення на роботу в іншу місцевість, хоча б разом з підприємством, установою, організацією, допускається тільки за згодою працівника. Тому роботодавцю слід подбати про документальну фіксацію такої згоди працівників.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини