Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Коли подавати «ліквідаційну» декларацію підприємця-єдинника на пільговій ставці

3 червня 2022, 15:50
1308
0
Реклама

За встановленими правилами ПКУ, єдинник має право самостійно відмовитися від використання особливостей оподаткування, передбачених п. 9 підрозд. 8 розд. ХХ «Перехідні положення» ПКУ, з першого дня місяця, наступного за місяцем, у якому прийнято таке рішення (п.п. 9 п. 9 підрозд. 8 розд. ХХ «Перехідні положення» ПКУ). У цьому разі декларацію єдинника подають у строки, встановлені для місячного податкового (звітного) періоду, крім випадків, передбачених п. 9 підрозд. 8 розд. ХХ «Перехідні положення» ПКУ.

Як вказали фахівці ДПС, фізособи, щодо яких до ЄДР внесено запис про припинення підприємницької діяльності ФОП, подають декларації платника єдиного податку третьої групи на період дії воєнного, надзвичайного стану в Україні, востаннє за податковий (звітний) місяць, в якому проведено державну реєстрацію припинення підприємницької діяльності, протягом 20 календарних днів, що настають за останнім календарним днем звітного (податкового) місяця.

Дізнавайтеся першими про зміни законодавства під час воєнного стану. Усі нововведення, аналітика й консультації доступні в LIGA360. Замовляй сьогодні на вигідних умовах.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини