Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чи будуть цьогоріч вихідними днями Трійця та День Конституції — Держпраці

Реклама

В Управління Держпраці в Сумській області повідомили, що ст. 73 КЗпП встановлено, зокрема, що у червні 2022 року святковими мають бути один день (неділя) - Трійця (у 2022 р. - 12 червня) та 28 червня - День Конституції України.

Нагадаємо, що згідно вимог КЗпП , якщо святковий або неробочий день збігається з вихідним днем, то вихідний день переноситься на наступний після святкового або неробочого.

Як бухгалтеру та кадровику автоматично дізнаватися про зміни воєнного часу? У рішенні LIGA360:Бухгалтер. Норми оподаткування й бухобліку, особливості подання звітності й оплати праці - все подано в зручному форматі й систематизовано. Замов рішення прямо сьогодні за акційною ціною.

Однак цьогоріч українці не матимуть довгі вихідні 11-13 червня (субота-понеділок) та 25-28 червня (субота-вівторок, із перенесенням одного робочого дня на липневу суботу). Адже ст. 6 Закону України «Про організацію трудових відносин в умовах воєнного стану» на період воєнного стану призупинено дію ст. 73 КЗпП щодо визначення святкових і неробочих днів.

Тому цьогоріч під час війни працівники мають працювати 13 та 28 червня. Ці дні наразі є звичайними робочими днями і оплачуються у звичайному порядку.

Нагадаємо, що в Україні з'явився новий святковий вихідний день - День Української Державності.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини