Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Що робити з працівниками, які не можуть вийти на роботу або виконувати її дистанційно — Держпраці

Реклама

У Держпраці у Полтавській області повідомили алгоритм дій роободавця за вказаних обставин.

Тож якщо праціник не має змоги під час війни працювати, у т. ч. дистанційно, йому доцільно надати оплачувані відпустки (щорічні, соціальні), а також відпустки без збереження заробітної плати, що надаються в обов'язковому порядку та відпустки без збереження заробітної плати, що надаються за угодою сторін у порядку, визначеному законодавством згідно ст. ст. 25, 26 Закону про відпустки.

Як HR-фахівцю отримувати актуальне законодавство й моніторити зміни? Вся інформація є у LIGA360:HR-менеджер. Замов рішення сьогодні на вигідних умовах.

Нагадаємо, що відповідно до ч. 3 ст. 12 Закону України «Про організацію трудових відносин в умовах воєнного стану» протягом періоду дії воєнного стану роботодавець за заявою працівника може надавати йому відпустку без збереження заробітної плати без обмеження строку, який прописаний у ч. 1 ст. 26 Закону про відпустки.

У тому випадку, коли немає зв'язку із працівником або він відмовляється писати заяву про надання відпустки, у Держпраці радять його відсутність на роботі відображати в кадровому обліку як відсутність з інших причин. При цьому така відсутність працівника на роботі не передбачає проведення йому оплати праці.

Дізнавайтеся першими про зміни законодавства під час воєнного стану. Усі нововведення, аналітика й консультації доступні в LIGA360. Замовляй сьогодні на вигідних умовах

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини