Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чи можна скоротити під час війни працівників, з якими відсутній зв'язок — Держпраці

Реклама

ГУ Держпраці у Дніпровському регіоні у Телеграм-каналі роз'яснило нюанси щодо скорочення працівників під час дії воєнного стану. Зокрема, нагадали, що під час дії воєнного стану особливості трудових відносин працівників усіх підприємств, установ, організацій в Україні визначає Закон України «Про організацію трудових відносин в умовах воєнного стану» . Однак для вирішення питань, які не врегульовані зазначеним законом, роботодавцям слід керуватися положеннями КЗпП . Адже Закон України «Про організацію трудових відносин в умовах воєнного стану» не скасовує та не змінює норми ст.49-2 КЗпП , де зазначено що про наступне вивільнення працівників персонально попереджають не пізніше ніж за 2 місяці.

Хочеш отримати більше інформації з цього кадрового питання? Замов LIGA360:HR-Менеджер. Один пошуковий запит - уся аналітика, коментарі, законодавство з теми. Деталі за посиланням.

Отже, роботодавець не може звільнити працівника за скороченням, якщо з цим працівником відсутній зв'язок, і немає можливості повідомити його про скорочення.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини