Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Коли страховий внесок, сплачений роботодавцем, включається до оподатковуваного доходу працівника

20 липня 2022, 15:45
734
0
Реклама

За договорами добровільного медичного страхування працівників, сума страхових платежів (страхових внесків), сплачених роботодавцем - резидентом, яка не перевищує 30% нарахованої заробітної плати протягом звітного податкового місяця, не включається до загального місячного (річного) оподатковуваного доходу платника податку. Про це податківці проінформували листом ДПС від 30.06.2022 р. № 6360/6/99-00-24-03-03-06.

Водночас податківці додали: якщо сума страхових платежів (страхових внесків) за договорами добровільного медичного страхування працівників, сплачених роботодавцем - резидентом, перевищує вказаний розмір, то дохід у вигляді суми такого перевищення включається до загального місячного (річного) оподатковуваного доходу платника податків і оподатковується ПДФО на загальних підставах.

Липень - час спростити роботу бухгалтера. Тільки до Дня бухгалтера LIGA ZAKON надає знижку на ІТ-платформу LIGA360 для вирішення робочих завдань. Придбайте тариф "Професійний" та "Преміум" зі знижкою 30%.

Зверніть увагу, що положення пп. "в" пп. 164.2.16 ПКУ застосовуються до страхових внесків, сплачених юридичною особою (роботодавцем) за договорами добровільного медичного страхування безпосередньо працівників. Тобто суми страхових внесків, сплачених юридичною особою (роботодавцем) за договорами добровільного медичного страхування членів сім'ї першого ступеня споріднення працівника, включаються до загального місячного (річного) оподатковуваного доходу платника податків та оподатковується ПДФО на загальних підставах.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини